Símbols


Fa molt de temps que sospitem que l’única diferència entre ZP i el altres és amb la seva actitud cap als símbols del nostre país. Des del principi hem tingut la sensació que govern del PSOE faria concessions sobretot en l’àmbit simbòlic, però no en qüestions de poder i diners. Els papers de Salamanca i altres qüestions de memòria històrica, tracte protocol·lari cap a les Generalitats, etc. Fins i tot estava disposat a reconèixer Catalunya com a “nació” fins que els seus adversaris dins i fora del PSOE el varen debilitar. La cessió del Castell de Montjuïc era un altre plat del mateix menú. Ara és una altra humiliació. El Castell sí, però no a qualsevol preu. I menys com a succedani de les concessions polítiques i econòmiques.

Anuncis

2 thoughts on “Símbols

 1. L’índex de blogs independentistes és una nova iniciativa que pretén agrupar tots els blogs personals que tinguin una clara “línea editorial” independentista.

  Té com a finalitat facilitar la feina de búqueda a tots els independentistes i de pas agrupar a tots els blogs en un sol espai.

  He trobat el vostre blog per la xarxa i le afegit a la llista, espero que no suposi cap problema i que si voleu ajudar al creixement de l´ÍNDEX poseu un link del mateix a la vostre pàgina i si coneixeu més blogs independentistes, feu-ho saber.

  http://blogsindependentistes.blogspot.com/

  M'agrada

 2. A mi no em queda massa clara la manera mb què es defineixen: “no nacionalistes” o “antinacionalistes”. Això és la manera amb la que se’ls coneix i surt a tots els mitjans de comunicació.

  Crec que es tracta d’una filosofia molt negativa descriure’s com anti-quelcom. Això ho trobo secundari. El que caldria primar és “què són” i no “què no són”. Ja s’explicaran a defensar les seves tesis i declarar-se partidaris o detractors dels temes que creguin importants.

  A part d’això, algú sap què defensen exactament? Com a partit polític? Des dle meu punt de vista tenir un sol objectiu demostra poca capacitat de fer política. Està molt bé que hi hagi associacions, plataformes o fins i tot partits que tinguin una única causa a defensar i que creguin justa, però no crec que vulguin arribar al govern per a canviar ells les coses. És que aquest CIUTADANS DE CATALUNYA és com el Partit del Cànnabis? Aquests últims si arriben al govern, durarien un sol dia després de les eleccions, durant aquelles 24 hores farien mans i mànigues per a legalitzar la marihuana. I llavors un cop ho hagin aconseguit, què? Dons a convocar eleccions i que un partit “sencer”, que vulgui governar, ho faci. No importa quin ni amb quina línia política, o si dretes-esquerres-centre, etc.

  Un cop refusada la idea que CIUTADANS DE CATALUNYA vulguin ser com el Partit del Cànnabis, què volen ser? Agafem el seu principal missatge: No Nacionalista. Exactament, el que ens estan dient per a ser coherents és que són anarquistes. Per favor, que no saben que el màxim grau d’extremisme d’esquerra que es pot assolir és el d’Iniciativa per Catalunya o Esquerra Unida i Alternativa? No tindran vots si van en contra les nacions i els països. Ni als països comunistes com la URSS toleraven els anarquistes.

  Queda clar que el missatge d’antinacionalsites o no nacionalistes no s’ha escollit molt bé. Quin hauria de ser dons la seva definició com a partit? Quin és el seu programa electoral que els diferenciaria de partits com el del cànnabis? De veritat volen fer carrera com a partit amb diputats al Parlament o al Congrés? Potser encara estan començant però ja s’haurien d’anar definint com la majoria de partits si vindrien a estar a favor o en contra de l’avortament, l’eutanàsia activa, els casaments entre homosexuals, les subvencions a l’escola concertada, el traspàs de poders a la Unió Europea, la Política d’Immigració, els acomiadaments massius, la privatització d’empreses públiques, les ajudes al Tercer Món, el terrorisme islàmic i basc, la Llei del 5% al País Valencià, l’especulació urbanística a tot el territori, les subvencions a l’agricultura, etc…
  Mentre no ho facin, almenys que canviïn de missatge. Que potser l’encerto si la seva única ambició com a partit és anar contra el nacionalisme català? Com els agradaria el missatge de > o >? Si fós així, senyors, per més que els agradi al confrontació, personalment crec que estan anat contra Catalunya i tots els territoris espanyols de cultura i parla no castellana. I no facin demagògia cridant al suposat “realisme” que presenten perquè l’única realitat que hi ha és un país amb més de 1000 anys d’història on encara es conserva la llengua i la cultura passats 600 anys de dominació castellano-espanyola la qual cosa, com a ciutadans d’aquest indret de món haurien d’estar orgullosos.

  Estic d’acord amb la seva existència perquè respecto les seves opinions. En tot país ha d’haver gent que pensi de diferents maneres, però si us plau, vigilin no s’apuntin a la política de mentides repetides d’altres partits d’aquesta península ( al qual entre els simpatitzants de CIUTADANS DE CATALUNYA s’hi compten un 30% de votants segons fonts d’aquest propi nou partit; la resta, 40% del PSOE i 30% d’altres variats) perquè les idees quallen i estarien fent mal al seu propi país.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s