Sòcioconvergència


Abans de formar-se el tripartit, des de Madrid el PSOE va pressionar el PSC per evitar que pactés amb ERC. En d’altres paraules, que es decantessin per la socioconvergència i no pel tripartit. En aquell moment el PSC va resisitir i va pactar amb l’ERC de Carod.

El pacte Mas-Zapatero és també un pacte contra el PSC, no només contra ERC. Avui Blanco, l’ànima jacobina del PSOE, ha dit a ERC que potser no es podrà mantenir el tripartit si no passa pel tub. No serà això el que volen? Millor dit, no serà que a La Moncloa també es va pactar el govern de la Generalitat? Ara resultarà que CIU, a més de traïr el Parlament, també va traïr el Govern. Va trair el país sencer!

7 thoughts on “Sòcioconvergència

 1. sabes cual es el problema del estatuto? que las fuerzas catalanas no han ido juntos a la negociacion sino de forma estrategica a ver quien sale a en la foto… y siguiendo estos criterios y mirando el “foto-finish” claramente Mas ha ganado. Fijate que hablas de pacto Mas-ZP, y los periodicos tambien. Parece que para los politicos catalanes importante es quien volvia a casa con el estatut bajo el brazo y no sus contenidos. Mas 1 tripartit 0. Y claro, a zapatero esta division le ha ido perfecto. Ha podido sacar un estatuto minimamente aceptable para Espana, pues el texto original era totalmente de locos pensar que el gobierno aceptaria una cosa asi!! Eso si, traicionando a sus socios psc y erc… le pasaran factura? No creo que erc deje la generalitat, eso seria un regalo mas a Mas. Lo que esta claro es que ciu ha ensenado las cartas y tiene un poker; que tendra el tripartit?

  M'agrada

 2. El que va ser contra Catalunya fou posar el primer president no nacionalista a la Generalitat. Si ERC s’ho hagués repensat aleshores, potser les coses ara sereien diferents, especialment la negociació de l’Estatut.

  M'agrada

 3. En Maragall a part de questions de dignitat institucional no ha fet cap política diferent de Jordi Pujol. No s’ha notat en res el canvi a un “no nacionalista”.
  Si ERC hagués fet president en Mas, aquest mai s’hauria venut d’aquesta manera és cert. Perquè no hauríem arribat a aquest punt. No s’hauria aprovat cap Estatut mereixedor de tal nom al Parlament. Potser fins i tot el PP seguiria manant a Espanya, qui ho sap.

  M'agrada

 4. Malauradament té raó.

  On és la unió catalana? On el consens parlamentari? Aquí tothom va a la seva … i així ens va.

  Una altra cosa seria discutir seriosament quin model de societat i de Catalunya volem. Som realment el què romànticament defensem alguns? A la majoria de gent “catalana” l’interessa el país, la llengua o la cultura? …
  Això seria tema a part.
  Salutacions

  M'agrada

 5. Diuen els espanyols que l’espanyol està més perseguit que mai.
  Dit d’una altra manera, la política de normalització lingüística és més agosarada que mai, cosa certa al marge del que diguin els espanyols.
  Això és possible amb un president “no nacionalista” però sembla que no ho era amb un nacionalista. Vaja, vaja.

  M'agrada

 6. Bé, no sé si encara perviu aquest bloc, però el que sí que sé és que res de pactes Mas-ZP. El temps ha demostrat que alguna cosa ha fallat perquè s’ha reeditat el Tripartit, en aquesta ocasió, denonimat Tripartit-2… Catalunya, segueix mereixent més, que no pas una alianca antiCiU… però bé, haurem d’esperar un parell d’anyets més.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s